ПФТС працює з перебоями через високу активність торговців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС працює з перебоями через високу активність торговців

Фондовий ринок
442
Фондова біржа ПФТС, найбільша за обсягами торгів в Україні, у вівторок і середу працює з перебоями через високу, за українськими мірками, активність торговців цінними паперами в умовах швидко мінливої ситуації на міжнародних фондових ринках.
"Учора, коли всі стали змінювати котирування в системі після повідомлення ФРС про зниження ставки з 4,25% до 3,5%, ПФТС перестала працювати десь на півгодини. Так що насправді ту новину український ринок просто не зміг відіграти через технічні перебої біржі", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник однієї з найбільших інвесткомпаній у середу.
В іншій інвесткомпанії агентству додали, що в середу вранці ПФТС знову призупинила торги, цього разу вже розіславши по системі повідомлення, у якому зазначено, що технічні перебої викликані форс-мажорними обставинами.
За словами джерела, провідні оператори ринку мають намір на найближчій раді підняти питання про несталу роботу ПФТС останнім часом.
У ПФТС агентству підтвердили перебої в роботі торговельної системи. "Торги в середу були припинені у зв'язку з виникненням форс-мажорних обставин: істотно виросло навантаження на систему і довелося ухвалити рішення щодо припинення торгів, щоб уникнути збоїв в інформації", - повідомив прес-секретар ПФТС Максим Саваневський.
За даними ІК "Трійка Діалог", сукупний обсяг торгів у вівторок за підсумками 603 угод склав $14,9 млн - на 44% вище від змінного середнього значення за останні півроку.
Як повідомлялося, у минулу середу ПФТС призупинила торги приблизно на три години через аварію в енергомережах "Київенерго".
За даними Держкомісії цінних паперів і фондового ринку, в Україні в цей час працюють сім фондових бірж і дві торгово-інформаційні системи, обсяг торгів на які в 2007 році склав 36,833 млрд грн, що на 26,7% більше, ніж за аналогічний період 2006 року.
ПФТС є найбільшою біржею, частка якої за цей період склала 87,8% усього обсягу угод. В 2006 році частка ПФТС була вища - 96,4%.
Наприкінці 2007 року відразу кілька організаторів торгівлі заявило про намір в 2008 році істотно активізувати свою роботу і почати конкуренцію з ПФТС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас