Експерт: Падіння на світових фондових ринках приведе до збільшення попиту на стабільні валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Падіння на світових фондових ринках приведе до збільшення попиту на стабільні валюти

Фондовий ринок
594
Падіння на світових фондових ринках приведе до збільшення попиту на стабільні валюти, у першу чергу на швейцарський франк, і, можливо, на золото.
Таке припущення висловив РБК-Україна старший аналітик компанії Трійка Діалог Роман Захаров.
Також експерт не відкидає, що, можливо інвестори вдадуться до зберігання коштів у готівці.
На думку Захарова, український фондовий ринок, як і будь-які інші ринки, що розвиваються, буде реагувати шляхом зниження на обвал на світових фондових майданчиках. "При цьому необхідно звернути увагу на те, що український ринок не буде коливатися так широко як світові ринки, оскільки ліквідність у нас обмежена і ринок сам по собі досить невеликий.
Тобто реакція українського ринку буде порівняно стриманою, що в принципі ми спостерігаємо зараз - якщо за останній тиждень російський ринок упав на 15.6%, то український знизився на 7.8%. Причому тиждень назад, індекс ПФТС поставив черговий історичний рекорд - 1208.6 пунктів. Тобто зараз український ринок перебуває всього на 7.8% нижче свого історичного максимуму.
Якщо ж подивитися на динаміку за 10 днів, то російський ринок показує падіння на 15.0%, у той час як індекс ПФТС знизився лише на 5.1%", - відзначив він.
При цьому експерт відзначив, що сьогодні не можна точно сказати, наскільки затягнеться криза - все залежить від того, які дії будуть вживати регулятори в багатьох країнах. "Як відомо сьогодні Федеральна резервна система (ФРС) США знизила дисконтну ставку на 0,75% пункту - до 3,5% річних.
Але наскільки це вирішить фундаментальну проблему, сказати складно, оскільки спосіб вирішення проблеми неліквідності, викликаної кризою кредитної системи, шляхом збільшення кредитів є трохи спірним. Ефективність даного кроку залежить від подальшої поведінки як регуляторів, так і гравців на американському і європейському фондових ринках", - підкреслив Захаров. У той же час він припустив, що протягом року ринок змінить напрямок і піде вгору.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас