Аналітики: Вартість кредитів залишиться високою до кінця першого кварталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Вартість кредитів залишиться високою до кінця першого кварталу

Кредит&Депозит
241
Вартість кредитів залишиться високою до кінця першого кварталу. Про це говоритися в коментарі аналітиків Erste Bank.
Як відзначають аналітики, за минулі два тижні на європейському ринку корпоративних облігацій відновилося збільшення спредів. При цьому найбільш істотний вплив на ринок, за даними експертів, роблять переважні побоювання економічного спаду, високі ціни на нафту, а також списання з рахунків великих коштів такими компаніями, як Citigroup, Merrill Lynch і Credit Suisse.
Як повідомляють аналітики, за минулі два тижні не були випущені нові корпоративні облігації. При цьому в цей час високі ставки ризику вказують на високу вартість коштів. У результаті такого складного стану ринку багато компаній припинили свої дії і чекають поліпшення ситуації.
За даними аналітиків, спред покупки/продажу корпоративних облігацій BBB значно збільшився і тепер становить приблизно 150 пунктів. Експерти очікують, що дана тенденція протримається протягом наступних декількох тижнів. При цьому випуск звітів фінансовим сектором за четвертий квартал і за весь фінансовий рік, на думку аналітиків, збільшить рівень стурбованості серед учасників ринку.
Слабкі показники американського ринку нерухомості і побоювання щодо можливого банкрутства американської іпотечної компанії вказують на те, що ринок усе ще далекий від стабільності.
Таким чином, аналітики впевнені, що вартість кредитів залишиться високою до кінця першого кварталу. Що ж стосується другого кварталу, то, за прогнозами експертів Erste Bank, напруженість на корпоративному ринку облігацій значно послабиться.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас