Янукович хоче нові пільги для держслужбовців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович хоче нові пільги для держслужбовців

256
Народний депутат, голова фракції Партії регіонів Віктор Янукович пропонує парламенту надати державним службовцям право на одержання пільгового безпроцентного кредиту на покупку або будівництво житла. Про це говориться в законопроекті №1400 "Про державну службу", зареєстрованому в Раді 22 січня.
При цьому пропонується вповноважити Кабінет Міністрів у рамках державного бюджету визначати порядок, умови та терміни надання таких кредитів.
Автор також пропонує законодавчо закріпити за держслужбовцями і членами їхніх сімей право на безкоштовне медичне обслуговування в держустановах охорони здоров'я.
Такий же порядок медобслуговування пропонується зберегти за чиновниками і членами їхніх сімей після виходу на пенсію або у відставку.
Законопроектом також пропонується встановити новий порядок надходження на держслужбу шляхом складання публічно-правової угоди між державою в особі органа державної влади та особою, що виходить на роботу.
При цьому пропонується складати трудовий договір з тими претендентами на посади, які успішно пройшли відповідний конкурс.
Проектом закону передбачається введення нової посади - керівник персоналом, - який повинен відповідати перед керівником органа державної влади за забезпечення функціонування держслужби.
Автор оцінює видатки на реалізацію положень даного законопроекту в більш ніж 6,7 млрд. гривень.
Як повідомлялося, Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів до 1 жовтня доопрацювати нову редакцію закону "Про державну службу" з урахуванням його пропозицій, з тим, щоб Президент міг його внести на розгляд Верховної Ради як позачерговий.
Кабмін у червні 2006 року затвердив законопроект про держслужбу, що передбачає збереження політичної нейтральності держслужбовців, шляхом поділу політичних і адміністративних посад, також шляхом заборони брати участь у політичній діяльності, аж до припинення членства в політичних партіях на період проходження держслужби.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас