УНП просить Тимошенко взятися за ліквідацію стереотипів радянського періоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УНП просить Тимошенко взятися за ліквідацію стереотипів радянського періоду

195
Українська народна партія вимагає від Кабінету Міністрів включити в Програму дій уряду Комплексну програму інформування населення про національно-визвольну боротьбу українського народу в період 1941-1952 років, про боротьбу ОУН-УПА за незалежну та соборну Українську державу. Про це заявив народний депутат, член фракції НУНС Ярослав Джоджик, повідомила прес-служба НУНС.
На його думку, "українська держава приділяє неприпустимо мало уваги інформаційним кампаніям для ліквідації стереотипів радянського періоду - чи то відносно НАТО, чи то відносно ОУН-УПА".
Як приклад він наводить кошти, закладені в бюджеті-2008 на інформаційну кампанію відносно НАТО, - 10 копійок на рік на 1 людину.
"Про визвольну боротьбу українців у ХХ ст. взагалі мови не йде. Як ми хочемо будувати свою державу, якщо більшість її громадян живуть зі стереотипами іншої держави, які насаджувалися більше півстоліття?" - відзначив Джодик.
Він переконаний, що "ці стереотипи будуть розділяти країну на дві частини - тих, чиї батьки воювали за незалежність України, і тих, хто знає про цю боротьбу з радянських підручників".
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас