Луценко може отримати податкову, якщо НУНС вмовить Президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко може отримати податкову, якщо НУНС вмовить Президента

411
Учора секретаріат Верховної ради оприлюднив чергову ініціативу реформування податкової міліції. Її пропонується передати в управління МВС. Представники коаліції заявили про підтримку законопроекту, однак для цього депутатам фракції "Наша Україна-Народна самооборона" (НУНС) прийдеться переконати президента, що підтримує перепідпорядкування цієї служби Мінфіну. За словами народного депутата Ксенії Ляпіної, фракція готова переконати Віктора Ющенка, якщо проект Геннадія Москаля "буде ефективнішим", повідомляє газета.
Як нагадує газета, у СП раніше розкритикували пропозиції глави МВС Юрія Луценка про реформування структури міністерства. У фракції Партії регіонів категорично відмовляються навіть обговорювати подібні ініціативи.
У той же час, як пише газета, незалежний експерт, колишній заступник глави СБУ з економічних питань Іван Герасимович відзначив, що перепідпорядкування податкової міліції МВС може так і не відбутися, оскільки в цьому відомстві вже є два підрозділи, що конкурують між собою, - Департамент держслужби з боротьби з економічними злочинами та Головне управління боротьби з організованою злочинністю. "Навіщо їм ще один підрозділ, що теж буде займатися економічними злочинами? Ця ініціатива може говорити лише про розширення повноважень міністра", - говорить він. За його словами, на цей факт може вказати президент, щоб домогтися підтримки саме своєї ініціативи, пише газета.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас