Перший мільярд гривень на знецінені внески закінчився? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший мільярд гривень на знецінені внески закінчився?

689
На вівторок давали гроші тільки тим, хто зареєструвався з 8 до 11 січня. Коли віддадуть іншим - не кажуть.
У понеділок і вівторок власники радянських внесків, що знецінилися, які зареєструвалися в єдиному реєстрі з 17 до 19 січня, не змогли через три дні, як було обіцяно Кабміном, одержати належну їм "Юлину тисячу" гривень. Причина банальна - як нам відповіли в декількох столичних філіях Ощадбанку, на цих людей ще не перераховані гроші, і коли їх перерахують, на місцях не знають.
У прес-службі Ощадбанку у вівторок нам не змогли роз'яснити ситуацію. У прес-службі Мінфіну відповіли, що свої зобов'язання перед Ощадбанком міністерство на даний момент виконало, перерахувавши Ощадбанку, відповідно до постанови Кабміну (під символічним номером 1 від 9 січня ц.р.) 1 мільярд гривень. Як витрачаються ці гроші, міністерство контролювати не зобов'язане. Коли буде наступний транш, у Мінфіні не знають, для цього необхідна нова постанова Кабміну, про підготовку якої в міністерстві також невідомо.
У той же час, за офіційними даними Ощадбанку, на 19 січня (останній на сьогодні день реєстрації вкладників) по всій Україні до реєстру внесені більше 2 млн чоловік. Нескладний розрахунок показує, що з 11 січня, коли почалася видача внесків, гроші могла одержати приблизно половина цих людей, що саме і становить мільярд гривень! Тобто, як і передбачала "Сегодня" (номер від 12.01 р., стор. 8), перший транш розмели протягом декількох днів найенергійніші вкладники. Тепер або банку оперативно виділять новий транш (хоча ніяких постанов про перерахування грошей Кабмін поки не приймав), або ж вкладникам прийдеться почекати...
У вівторок міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський заявив, що "Укрпошта" приступила до доставки компенсацій за внески Ощадбанку СРСР додому. Ми перевірили цю інформацію і виявилося, що реально гроші почнуть носити не раніше 28 січня. І то, якщо вони будуть. Поки розроблений тільки механізм видачі, повідомила "Сегодня" головний фахівець відділу реклами та зв'язків із громадськістю "Укрпошти" Тетяна Груздо. Він такий: вкладник, що бажає одержати гроші вдома, повинен підійти у відділення Ощадбанку, де він внесений до реєстру, написати заяву про те, що бажає одержати гроші через "Укрпошту", оформити низку документів, у тому числі договір на доставку грошей, і відправити все це в головне відділення "Укрпошти" у своєму місті. Тільки після цього листоноша принесе заповітну тисячу.
За додаткову роботу листоношам пообіцяли доплатити, але поки на місця про все це не повідомили, уточнила Груздо. Наше питання щодо ризику, якому "Печкіни", що переносять великі суми, можуть піддатися, прес-служба залишила без коментарів. А от пересічних листонош це дуже хвилює: "Як вони взагалі собі уявляють впровадження цієї ідеї в життя? Вони що знущаються? - обурилася начальник київського відділення зв'язку №57 Таїсія Сук. - У листоноші є певний ліміт грошей, які вони можуть брати із собою. Охоронців у нас нема, виходить, прийдеться по сто разів бігати сюди? У нас що мало випадків нападів на листонош? Були навіть зі смертельними наслідками!"
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас