ЄЦБ здійснює чергові мільярдні уливання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ здійснює чергові мільярдні уливання

Валюта
233
Європейський центральний банк виділив у вівторок 175,5 млрд. євро комерційним банкам єврозони за ставкою 4,16%, щоб пом'якшити ситуацію на кредитному ринку.
Раніше ЄЦБ заявив про готовність надавати допомогу грошовим ринкам, незважаючи “на відносно високий рівень інфляції, що перевищив 3%”, повідомляє газета Les Echos. Як підкреслив у своєму інтерв'ю радіостанції Deutschlandfunk головний економіст ЄЦБ Юрген Старк: “Ми будемо відслідковувати як розвивається інфляція, як ринкові агенти адаптуються до нових умов і діяти відповідно до обставин”.
Головний економіст ЄЦБ підкреслив, що “фундаментальні показники” у Німеччині і єврозоні залишаються “здоровими”. Він звернув особливу увагу на здоровий стан підприємств, тривале зниження безробіття і слабкий рівень заборгованості домашніх господарств у порівнянні з американськими.
Юрген Старк вважає, що ринки перебувають зараз у стані “корекції”, що продовжиться “ще якийсь час”. Ситуація проясниться, коли банки опублікують свої річні звіти наприкінці цього кварталу.
Реакція ЄЦБ відповідає позиції заступника гендиректора NYSE-Euronext Жана-Франсуа Теодора, для якого нинішня криза є не біржовою, а кредитною. Ринки акцій реагують на його наслідки.
Він підкреслив, що це не така криза, як ми пережили в 2001-ом, коли після терактів 11 вересня індекс Dow Jones Industrial Average за тиждень втратив 1300 пунктів, і 1987 року, коли падіння Dow Jones склало 508 пунктів, або на 22,6%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас