Сільські голови вже вимагають хабара в сотні тисяч євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сільські голови вже вимагають хабара в сотні тисяч євро

Кримінал
273
Співробітники Головного управління з боротьби із організованою злочинністю МВС України разом із працівниками УБОЗ УМВС в Івано-Франківській області під час одержання хабара затримали сільського голову одного з районів Івано-Франківської області (держслужбовця 4-ї категорії).
Як установили оперативники, сільський голова, зловживаючи службовим становищем, вимагав хабар у розмірі 115 тис. євро. Протягом півроку він затягував рішення питання щодо виділення земельної ділянки площею 0,46 га під будівництво готельно-розважального комплексу, чим навмисно створював умови, при яких підприємець був змушений дати хабар.
Через посередника держслужбовець першу частину суми - 50 тис. євро. Ці дії були задокументовані оперативниками спецпідрохділу з боротьби з організованою злочинністю.
Прокуратурою Івано-Франківської області порушена кримінальна справа за ознаками ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі). Сільський голова затриманий у порядку ст.115 Кримінального-процесуального Кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
У цілому в 2007 р. за матеріалами спецпідрозділів боротьби з організованою злочинністю порушено 99 кримінальних справ за фактами зловживання в сфері земельних відносин, з яких 49 - зі збитками на суму понад 100 тис. грн. Серед них 37 - це хабарництво, з яких 5 випадків - на суму понад 1 млн грн.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас