Россільгоспнагляд викреслив два молочні підприємства України зі списку постачальників у РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Россільгоспнагляд викреслив два молочні підприємства України зі списку постачальників у РФ

Аграрний ринок
185
Россільгоспнагляд викреслив два молочні підприємства України зі списку постачальників у РФ.
Як повідомили "Інтерфаксу" у Россільгоспнагляді, у результаті дворазової перевірки партій сиру, виробленого на ЗАТ "Гадячсир" (Полтавська обл.), були виявлені бактерії групи кишкової палички. У партіях сиру Новоград-Волинського сиркомбінату ("дочка" ВАТ "Житомирмолоко", Житомирська обл.) виявлений золотистий стафілокок.
Россільгоспнагляд заборонив поставки сиру із цих підприємств. Питання про їхнє поновлення буде розглянуте за результатами службового розслідування, що повинен провести Державний комітет ветеринарної медицини України, і усунення виявлених недоліків.
Крім того, Россільгоспнагляд попередив підприємство "Ковель-молоко" про неприпустимість поставок у РФ неякісної продукції. У партії сухого молока, виробленого цим підприємством, також виявлений золотистий стафілокок.
"З огляду на те, що це порушення допущене вперше, Россільгоспнагляд обмежився попередженням, але заявив, що підсилить контроль за імпортом продукції із цього підприємства та у випадку повторення буде змушений виключити його зі списку постачальників", - заявив представник Россільгоспнагляду.
Росія заборонила поставки української продукції тваринництва з 20 січня 2006 року у зв'язку з порушеннями російських ветеринарних вимог. Російські фахівці проводили кілька перевірок українських м’ясо-молочних підприємств, за результатами яких декілька з них одержали дозвіл на експорт продукції в Росію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас