De Beers виплатить компенсації торговцям і покупцям діамантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

De Beers виплатить компенсації торговцям і покупцям діамантів

Банківські метали
215
Найбільший у світі виробник алмазів компанія De Beers дійшла згоди з позивачами щодо класового позову, повідомляє газета Chicago Tribune.
De Beers погодилася виплатити $295 млн. як компенсації торговцям та індивідуальним покупцям алмазів у США, що купували алмази та діаманти в період з 1994 до початку 2006 року.
За проектом мирової угоди $135 млн. піде на виплати індивідуальним покупцям діамантів, а решта - продавцям і перепродувачам, а також юристам, що готували позов.
Позивачі, інтереси яких представляли кілька юридичних фірм, звинувачували De Beers у монополізації алмазної галузі та фіксації цін. За оцінками експертів, компанія контролює 40% світового виробництва алмазів.
"Ми не згодні з обвинуваченнями, але вирішили піти на такий крок, щоб зміцнити віру покупців у цінність наших алмазів". - Так прокоментував повідомлення про врегулювання позову Девід Прегер (David Prager), директор De Beers з комунікацій. "Наша галузь дуже конкурентна".
Угода про врегулювання позову підлягає затвердженню федеральним суддею штату Нью-Джерсі, що прийме рішення у квітні.
Після цього покупці алмазів і діамантів, щоб одержати компенсацію повинні до 19 травня направити претензію на сайт http://www.diamondsclassaction.com. Компенсації будуть виплачуватися незалежно від походження алмазів, чи були вони добуті на шахті De Beers у Намібії чи Алроси в Якутії. Для одержання грошей треба представити чек, що підтверджує придбання діаманта на території США в період з 1.01.1994 до 31.03.2006 року.
В угоді визначена формула розміру компенсації, що може скласти від 6 до 59%. Наприклад, при ціні діаманта від $ 1000 до $5499 максимальна сума може скласти 32% від ціни по чеку.
За більш дорогі діаманти передбачена більш висока компенсація, за дешеві - більш низька. Однак реальний розмір виплати буде залежати від загального числа претензій, тому дане повідомлення краще не показувати друзям і знайомим.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас