Експерт: Іпотечні ставки в доларах до кінця лютого можуть подорожчати на 0,5-1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Іпотечні ставки в доларах до кінця лютого можуть подорожчати на 0,5-1%

Кредит&Депозит
325
Іпотечні ставки в доларах до кінця лютого поточного року подорожчають у середньому на 0,5-1%, повідомляється в прес-релізі ТОВ "Іпотечний супермаркет "Т.О.Ч.К.А." (Київ).
"У першому кварталі 2008 року варто очікувати "другої хвилі" іпотечної кризи в США, що може ще більше погіршити ситуацію із залученням довгострокових дешевих ресурсів українськими банками. Протягом півтора місяця іпотечні кредити в доларі можуть подорожчати ще на 0,5-1% річних", - говориться в прес-релізі з посиланням на директора іпотечного супермаркету Валерія Іваненка.
При цьому експерт ринку відзначає, що стабілізації ставок по іпотечних кредитах у доларах США варто очікувати тільки до літа. Експерт також не відкидає того, що до кінця 2008 року процентні ставки зменшаться і повернуться на рівень третього кварталу 2007 року.
Разом з тим Іваненко вважає, що зміна умов по кредитних програмах навряд чи істотно відіб'ється на загальному обсязі видачі кредитів.
"Протягом минулого року сформувався певний рівень відкладеного попиту на іпотеку серед різних категорій громадян: багато хто чекав більш вигідних умов від банків і не поспішав з оформленням кредиту. Тепер, в умовах, коли ціни на нерухомість продовжують рости, а вартість кредитів у короткостроковій перспективі змінюватися не буде, варто очікувати реалізації цього попиту незалежно від кон'юнктури ринку", - відзначає Іваненко.
ТОВ "Іпотечний супермаркет Т.О.Ч.К.А", створено в 2007 році, воно є спеціалізованою брокерською компанією. Основним видом її діяльності є надання повного комплексу послуг, пов'язаних з одержанням і супроводом іпотечного кредиту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас