За чиї гроші київська влада розповідає киянам про бійку Черновецького з Луценком? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За чиї гроші київська влада розповідає киянам про бійку Черновецького з Луценком?

755
Схоже, хтось дуже зацікавлений, щоб наступний раунд двобою Черновецький - Луценко виплеснувся на столичні вулиці та переріс у двобій "прихильники Черновецького проти прихильників Луценка".
Сьогодні на метро "Контрактова площа" перехожим БЕЗКОШТОВНО роздавали газету "Хрещатик", половина з восьми сторінок якої була присвячена винятково розгляду п'ятничного "непорозуміння" між столичним мером і головним міліціонером країни.
Втім, у газетних колонках було що завгодно, але не аналіз резонансної події, не спроба розібратися в ситуації, представити різні точки зору, спробувати з'ясувати причини, факти та наслідки.
На всіх чотирьох сторінках здійснюється тупувате "закопування" Луценка і не менш тупувате прославляння Черновецького. Пишу це за підсумками прочитання і через ту інформацію, що оприлюднили різні ЗМІ. Ілюструю та коментую....
Заголовок і підзаголовок на першій сторінці - "Луценко повинен піти. Міністр внутрішніх справ обурював киян". У замітці не тільки виклад, що такий-сякий Луценко, "втративши над собою контроль, накинувся на мера Києва з кулаками" (кінець цитати).
Є також повідомлення про те, що Черновецький закликав жителів столиці, які стали свідками або жертвами рукоприкладства "підлеглих Юрія Луценка" телефонувати на номер служби допомоги мера киянам 051 або звертатися в громадські приймальні Блоку Леоніда Черновецького за безкоштовною юридичною допомогою. Думки "обурених киян", втім, чомусь не наводяться. Можливо, пояснення дуже просте.
Якщо бути чесними, то можна тільки уявити, скільки киян, після того як почули про те, що Луценко дав здачі Черновецькому, подумали "так йому (Черновецькому) і треба". Подумали так, незважаючи ні на вищу освіту, ні на рівень особистого виховання, ні на те, що битися погано, а головному міліціонерові - тим більше.
На другій сторінці не менш прекрасний заголовок - "Людина з манерами хулігана і паяца таку посаду займати не може". Я, випадково, подумала, що це мова йде вже про мера Леоніда Черновецького, тобто за канонами журналістики, газетна площа надана протилежній стороні. Але які там стандарти! Підзаголовок красномовний - "Юрія Луценка вимагають відсторонити від посади міністра внутрішніх справ".
І під цим заголовком - зібрані висловлювання тринадцяти відомих політиків із приводу ситуації. Можливо, це випадковість, але всі як один коментарі - негатив відносно Луценка.
Особливо моє серце розтало від коментаря пана Януковича, що ніколи не дозволяв собі розпускати руки на підлеглих (принаймні, ще торік, здається, тодішній міністр юстиції Лавринович і міністр Кабміну Толстоухов спростовували повідомлення про те, що Янукович займався рукоприкладством відносно них).
Добре, переходимо до третьої сторінки. Там інтерв'ю керівника Форуму порятунку Києва Віталія Комова, зміст якого пояснюється першою фразою: "Учора Форум порятунку Києва почав збір підписів за відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка". Перший підпис поставив сам Комов, про що і свідчить фотка аж на півсторінки.
Втім, прочитавши перші чотири "черновецькі" сторінки, я з подивом побачила, що скандальна новина "митецьки" утиснута в повідомлення ще і на п'ятій і шостій сторінках (нагадаю, що всього в газеті їх - 8). Перша інформація - "Київ зустрів Водохреща" (пояснюється, що незважаючи на свято, журналісти допитувались у секретаря Київради Олеся Довгого про бійку. Коментар Довгого додається). І навіть у замітку про ювілей Ірини Дерюгіної, що відзначався в минулу п'ятницю, втиснули абзац про те, що заступниця Черновецького Кільчицька спізнилася на захід через бійку Луценка та Черновецького.
Ну, слава Богу, що принаймні, у прогноз погоди на останній сторінці виробники "спецвипуску" не вставили прогноз боїв між двома посадовими особами.
Знаєте, є таке народне висловлювання - "передати куті меду". Отож у ситуації з мером київська влада переборщила вже навіть не з медом, а з дьогтем...
Втім, зараз не про якість і кількість промерської пропаганди. Мене цікавить, скільки коштує ця пропаганда і за чиї гроші вона оплачена - чи не за кошти наші, киян, чи не за ті гроші, через нестачу яких у деяких районах уже майже місяць не вивозять сміття? Тираж цього випуску зазначений - 131855 екземплярів (№9 (3225) від 21 січня). Плюс до цього - оплата послуг розповсюджувачів. Плюс, напевно ж, гонорари дуже обмеженому колу авторів цього екземпляра...
Я не виправдую вчинок Луценка. Однак хочу сказати панові Черновецькому: не думайте, що навколоскандальними інформаційними потоками ви змусите киян забути про все те, що відбувалося останній рік у столиці... Хіба не саме на це - на відволікання уваги виборців від головних проблем вашого управління - спрямовані всі ці заяви, замітки, телесюжети тощо?
І ще одне... Припустимо, Луценко подав у відставку з посади міністра внутрішніх справ. Тоді, можу допустити, він - головний претендент на крісло мера Києва. І впевнена, що голосів киян він назбирає чимало...
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас