Квартиру в кредит в Єгипті не купиш — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Квартиру в кредит в Єгипті не купиш

Нерухомість
622
Щоб укласти договір купівлі-продажу і стати власником єгипетської нерухомості, нерезиденту досить мати закордонний паспорт.
Купити нерухомість в Єгипті можуть громадяни інших країн. У той же час, відповідно до місцевого законодавства, площа об'єкта (або об'єктів) повинна бути не більше 4 тисяч квадратних метрів. При цьому іноземець не зможе придбати більше двох об'єктів. Взагалі іноземні громадяни мають право купувати нерухомість у власність, однак є території, де це неможливо.
Так, купуючи житло на Синайському півострові (Шарм-ель-Шейх, Дахаб), у контракті можна прописати лише оренду на 99 років з можливістю продовження. Це пов'язане з тим, що на півострові - військова зона і він вважається стратегічним об'єктом.
Ще одна незручність для нерезидентів - всі документи арабською мовою. Звичайно, переклад можна зробити, але лише для особистого ознайомлення, юридичну силу буде мати тільки договір арабською мовою. Крім того, єгипетські банки не припускають і кредитування нерезидентів. Основна складність при цьому - підтвердження джерел одержання суми.
На відміну від багатьох європейських країн, в Єгипті немає податку на нерухомість для іноземців. Тому покупець-нерезидент не несе істотних додаткових видатків. У той же час власник-єгиптянин зобов'язаний платити щорічний податок на житло. Це призвело до того, що в Єгипті багато недобудованих будинків, у яких живуть заповзятливі місцеві жителі.
Якщо вартість апартаментів або вілли, купленої іноземцем у Єгипті, перевищує 50 тисяч доларів, за законом може бути оформлена резидентська віза (постійна) терміном на 5 років. В іншому випадку власники єгипетської нерухомості можуть звернутися в посольство Єгипту у своїй країні, де на підставі свідоцтва оформляється довготермінова віза термінов до 1 року. До речі, таку візу можна і продовжити, причому не залишаючи межі країни.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас