Президент вважає поспішним затвердження Кабміном переліку об'єктів, які підлягають приватизації в 2008 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент вважає поспішним затвердження Кабміном переліку об'єктів, які підлягають приватизації в 2008 р.

Фондовий ринок
114
Президент України Віктор Ющенко вважає досить поспішним розгляд і прийняття Кабінетом міністрів України 16 січня 2008 р. розпорядження про затвердження переліку господарчих товариств, державні пакети акцій яких підлягають першочерговому продажу, державних підприємств і відкритих акціонерних товариств, які підлягають першочерговій підготовці до продажу в 2008 р.
Про це він повідомив під час традиційної щотижневої зустрічі з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком і прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко, повідомляє прес-служба Глави держави.
Президент нагадав, що на розширеному засіданні Кабінету міністрів України 26 грудня минулого року він висловив пропозицію щодо того, що першочерговим повинне бути прийняття нової редакції Закону України "Про Державну програму приватизації", що повинен повернути чесну, прозору, конкурентну приватизацію, щоб не повторити помилку приватизації Луганського тепловозобудівного заводу, Кременчуцького нафтопереробного заводу, коли конкурсу практично не було. "Я наполягав, щоб уряд у цьому питанні рухався в законодавчій площині", - підкреслив Ющенко.
Глава держави звернувся до прем'єр-міністра із проханням невідкладно ініціювати скасування цього рішення на найближчому засіданні Кабміну. "Питання приватизації має особливе державне значення, воно є одним з національних пріоритетів. Підхід всіх галузей влади до приватизаційного процесу повинен бути погодженим і скоординованим", - також відзначив Президент.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас