Інвестори активно вкладають гроші в ринки, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори активно вкладають гроші в ринки, що розвиваються

402
Інвестори активно вкладають гроші в грошові ринки, що розвиваються, тоді як традиційні фонди інвестування в акції та облігації залучають менше коштів, пише Financial Times.
Американські інвестори вклали в 2007 році рекордні 40 млрд дол. у фонди, що вкладають у ринки, що розвиваються, - це майже у два рази більше, ніж у попередньому році. У той же час вони вилучили з фондів, що вкладають в американські, європейські і японські фондові ринки, 57 млрд дол. Приплив грошей у фонди, що працюють на світових ринках, у тому числі фонди, що розвиваються, досяг 40 млрд дол.
Ця статистика відображає тенденцію до переведення інвесторами своїх коштів або в надійні "притулки", або ризиковані активи. Крім ринків, що розвиваються, переможцями 2007 року можна назвати фонди, що інвестують у грошові ринки, - притік коштів у них склав $760 млрд, що збільшило їхній загальний обсяг до $3,1 трлн, за даними iMoney-Net.
Ці тенденції зберігаються і в 2008 році. Минулого тижня спостерігався рекордний відтік грошей з фондів, що інвестують у європейські акції, за даними Emerging Portfolio Funds Research (EPFR).
"Сам факт, що з фондів американських акцій ідуть гроші, є феноменом", - говорить керуючий директор EPFR Бред Дерем.
Активи фондів, що інвестують у ринки, що розвиваються, за рік подвоїлися та перевищили 800 млрд дол. Десять років тому вони становили 80 млрд дол.
Дані EPFR стосуються як фізичних осіб, так і інституціональних інвесторів, які також вкладають кошти в пасивні індексні фонди, у той же час займаючись альтернативним інвестуванням. Приплив коштів у хедж-фонди торік наблизився до 200 млрд дол., за даними Hedge Fund Research.
Майже всі ринки, що розвиваються, відчули приплив грошей, крім Китаю, де інвестори, очевидно, в 2007 році фіксували прибуток.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас