Шуфрич хоче зменшити зарплату Тимошенко і Ющенка в 3 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шуфрич хоче зменшити зарплату Тимошенко і Ющенка в 3 рази

225
Член парламентської фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про оплату праці глави уряду. У документі пропонується встановити розмір окладу прем'єр-міністра на рівні 10 мінімальних зарплат - це 5150 гривень. У випадку прийняття законопроекту, зарплата прем'єра разом з усіма виплатами складе 7000 гривень (зараз оклад прем'єра близько 20 000, а з усіма доплатами - приблизно 30000 гривень).
"Якщо закон буде прийнятий, у такий спосіб зарплата буде знижена не тільки прем'єрові, але і Президентові та міністрам - сказав Н. Шуфрич. - У всіх цих чиновників зарплата залежна від окладу прем'єра та рахується відповідно до коефіцієнта. 140% від цієї суми для Глави Держави, і 85% - для міністрів і парламентаріїв, а також всіх держслужбовців незалежно від рангу. Ми підрахували, що в підсумку економія бюджету складе від кількох сотень мільйонів до 1 мільярда гривень", - відзначив Шуфрич.
Він сподівається, що законопроект буде прийнятий, незважаючи на те, що в регіоналів і комуністів немає більшості. "Це буде перевіркою помаранчевих на щирість і моральність. Сподіваюся, вони будуть "за", - заявив народний депутат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас