Президент Венесуели наказав банкам банкрутувати. Незадоволених націоналізують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Венесуели наказав банкам банкрутувати. Незадоволених націоналізують

280
Президент Венесуели Уго Чавес пообіцяв провести націоналізацію банків, які не виконують вимоги держави відносно пільгового кредитування селян. Мова йде про дотримання встановлених адміністрацією Чавеса лімітів на розмір позикового відсотка і тривалості наданих кредитів.
Відповідно до серії прийнятих урядом Венесуели законів, місцеві банки повинні не менше третини своїх кредитних ресурсів направляти на пільгове фінансування сільського господарства, іпотечного сектора, і дрібних торговців.
Банкам заборонено стягувати по таких позиках більше 15% річних. І видаватися подібні кредити повинні на термін 20 років замість 3 років, як це було раніше.
Слід зазначити, що в 2007 році рівень інфляції у Венесуелі склав 22,5%. Це найвищий показник інфляції у всій Латинській Америці. Навіть високі доходи від нафти не врятували Венесуелу від інфляційного сплеску. При такому рівні інфляції розмір процентної ставки, що нав'язується державою, є руйнівним для банків.
"На будь-який банк, що не відповідає вимогам кредитної політики, буде накладений арешт", - заявив Чавес.
Протягом от уже року Венесуела зазнає нестачі основних продуктів харчування, чого ніколи раніше не бувало. Тому уряд країни з 2006 року приступив до масштабного імпорту яєць, молока, курячого і яловичого м'яса, овочів.
Нагадаємо, що за заявою самого Чавеса, він веде свою країну в соціалізм XXI століття. Схоже, на цьому шляху венесуельський диктатор зіштовхнувся зі звичайними проблемами всіх приречених на марксизм режимів: нестачею продуктів харчування і спробою зґвалтувати закони економіки. Характерно, що відбувається це в умовах надприбутків від продажу венесуельської нафти, доходів від якої, зважаючи на все, уже не вистачає для нормального постачання країни.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас