Семенюк притягнуть до кримінальної відповідальності за тіньову реприватизацію ЧСЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семенюк притягнуть до кримінальної відповідальності за тіньову реприватизацію ЧСЗ

226
Семенюк можуть притягти до кримінальної відповідальності за тіньову реприватизацію Чорноморського суднобудівного заводу (ЧСЗ, Миколаїв) і протизаконну видачу дозволу на перепродаж акцій підприємства Херсонському суднобудівному заводу (ХСЗ, Херсон), підконтрольному бізнесменові Вадиму Новинському. Про це повідомляє інформаційний сайт ukrindustrial.com.
У рамках перевірки Генпрокуратурою діяльності Валентини Семенюк за останній рік, про що заявляв Народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко, буде проведено аналіз і дана відповідна оцінка нібито існуючій угоді з перепродажу акцій ЧСЗ без "якого-небудь конкурсу, в обхід держави". У випадку підтвердження допущених порушень, Семенюк буде притягнута до кримінальної відповідальності.
Нагадаємо, наприкінці минулого року Фонд держмайна видав дозвіл на перепродаж контрольного пакета акцій ЧСЗ Херсонському суднобудівному заводу, всупереч власним заявам про те, що ЧСЗ повинен бути повернутий у держвласність і виставлений на повторний продаж на відкритому конкурсі.
Представники ключових акціонерів ЧСЗ братів Чуркіних заявляли, що ніяких переговорів про перепродаж свого пакета акцій вони не вели і своєї згоди на угоду не давали. Також підкреслювалося, що за клопотанням самого ФДМ в рамках судових позовів про повернення ЧСЗ у держвласність на акції підприємства був накладений арешт, а виходить, будь-які операції з ними до кінця судового розгляду були заборонені.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас