Британія може заблокувати вступ Росії до ОЕСР і СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія може заблокувати вступ Росії до ОЕСР і СОТ

Казна та Політика
208
У відповідь на дії російської влади, що перешкоджають діяльності регіональних офісів Британської ради, уряд Гордона Брауна, можливо, приєднається до урядів Польщі і Литві, щоб заблокувати підписання нової угоди про співробітництво між Росією і ЄС, повідомляє газета Guardian.
Імовірне створення перешкод при вступі Росії в Організацію економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), переговори про який були початі в грудні 2007 року, що негативно відіб'ється на переговорах щодо вступу Росії до СОТ.
Лондон вважає, що Росія, переслідуючи Британську раду, хотіла б, щоб Великобританія припинила розслідувати отруєння колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка і перестала вимагати видачі бізнесмена, депутата Держдуми РФ Андрія Лугового, причетного, на думку британських слідчих органів, до загибелі Литвиненка, повідомляє Financial Times.
Федеральна служба безпеки РФ, названа Guardian "спадкоємицею КДБ", повідомила, що, перешкоджаючи втягуванню російських громадян як інструмента в "провокаційні ігри британців", вона роз'ясняє росіянам - співробітникам Британської ради ситуацію, що складається навколо цієї організації.
Guardian назвала "класичною тактикою КДБ" методи поводження з персоналом Британської Ради. Співробітники були попереджені про можливе виникнення проблем зі здоров'ям у старших родичів і про ймовірності неприємних подій зі свійськими тваринами. У деяких виникли проблеми з податковим відомством.
Британська влада не має наміру тиснути на представництва російських культурних організацій у Британії, але "Росія заплатить іншим шляхом".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас