Японська економіка втрачає свої лідерські позиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська економіка втрачає свої лідерські позиції

227
Японська економіка втрачає свої конкурентні переваги, що ставить завдання перед урядом з пошуку заходів, спрямованих на підвищення економічної активності, заявила 18 січня міністр економіки Японії Хіроко Ота в рамках своєї промови перед національним парламентом.
"Економіка вже не може називатися провідною, - повідомила вона законодавцям. - Ми не змогли створити умови для підтримки стабільного зростання". Показник ВВП на душу населення падає вже шостий рік підряд, що опустило Японію за даним індикатором на 18-е місце в 2006 році серед 30 країн, що входять в Організацію економічного співробітництва та розвитку.
Частка японської економіки у світовому ВВП також упала до мінімального рівня. Зростання може бути посилене, якщо уряд докладе максимум зусиль до укладання міжнародних торговельних угод, а також створить умови для збільшення прямих іноземних інвестицій. Ота також підкреслила, що розвиток традиційних галузей, включаючи туризм, може внести свій вклад у пожвавлення японської економіки.
У той же час вона підкреслила, що в цей час Японія продовжує перебувати в найбільш тривалому періоді зростання економіки за весь післявоєнний період. Однак слабке зростання, а часом і зниження оплати праці, стало бар'єром на шляху поширення економічного зростання на споживчу сферу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас