Викрито змову кримських перевізників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Викрито змову кримських перевізників

Казна та Політика
278
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував кілька автомобільних перевізників, що працюють на території Криму, за антиконкурентні погоджені дії, що виявилися в необґрунтованому підвищенні тарифів на міжміське транспортування пасажирів і багажу.
Відповідно до повідомлення АМКУ, серед порушників, зокрема, виявився найбільший кримський автоперевізник - ВАТ "АК "Кримавтотранс", а також підприємства "Інва-Транс", СП "Колективне підприємство "Ігріма", ТОВ "Ялтинська транспортна компанія №14328", ТОВ "Тавртранс", ТОВ "Південь-транс", ТОВ "Транс-тур" та ін.
Голова територіального відділення АМКУ в Криму Володимир Бєляєв повідомив, що факт підвищення цін був зафіксований ще в червні-липні 2007 р. "І влітку ж перевізники, усвідомивши свою провину, повернули ціни на колишній рівень. Зараз ми тільки закінчили справи, а штрафи практично всі заплачені", - сказав Бєляєв.
За його словами, деякі перевізники під час розслідування вказали, що підвищити ціни їм рекомендувала компанія "Кримавтотранс", що має в Криму розгалужену мережу автостанцій. "Вони на своїх автостанціях підвищили ціни на квитки, хоча повинні були погоджувати ці дії з Радою міністрів Криму. "Кримавтотранс" від цього відмовляється, але ми його однаково покарали", - сказав Володимир Бєляєв.
Головний фахівець кримського тервідділення АМКУ Ірина Єфімова сказала, що в середньому автоперевізники підвищили свої тарифи на 110-120%. Підвищення тоді торкнулося практично всіх міжміських маршрутів у межах Криму та відбулося одночасно - у сам пік курортного сезону. "Не було контролю з боку Радміну Криму та контролюючих органів. І вони вирішили швиденько в курортний сезон збільшити свій прибуток, але в них нічого не вийшло", - сказала Єфімова. За її словами, розслідування частини справ відносно перевізників-порушників було закінчено в грудні: "Ми розглянули шість справ відносно 29 суб'єктів господарювання, оштрафували їх у загальній сумі на 58 тис. грн. Це рішення може бути оскаржене у двомісячний термін. Але сьогодні в нас немає позовних заяв від цих суб'єктів".
Акціонерна компанія "Кримавтотранс" - одна з найбільших компаній на ринку пасажирських перевезень України. Володіє великою мережею автостанцій, розосереджених по всьому Криму.
З компанією співробітничають кілька сотень перевізників різних форм власності, які обслуговують міжміські та приміські маршрути.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас