Падіння роздрібних продажів в Великобританії у грудні стало рекордним за 11 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння роздрібних продажів в Великобританії у грудні стало рекордним за 11 місяців

Казна та Політика
99
Роздрібні продажі у Великобританії зненацька скоротилися в грудні на 0,4% у порівнянні з попереднім місяцем, що стало рекордним падінням за останні 11 місяців, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані міністерства праці.
Аналітики очікували підвищення на 0,2%.
У листопаді роздрібні продажі збільшилися на 0,4%.
Несподіване зниження продажів в останній місяць минулого року свідчить про те, що підвищення вартості кредитів здійснює обмежувальну дію на споживчі витрати.
Базова процентна ставка Банку Англії становить 5,5% річних. Востаннє її значення було змінено 6 грудня - ставка була знижена на 0,25 процентного пункту.
Проте, скорочення вартості кредитів не підштовхнуло населення до збільшення покупок у різдвяний сезон, оскільки вони борються з рекордним рівнем боргів і найбільшим спадом на ринку житла з 1992 року.
"Картина для споживачів похмура, - вважає економіст ING Financial Markets Джеймс Найтлі. - Фінанси будуть під великим тиском цього року". На його думку, слабкі роздрібні продажі "гарантують зниження ставки в лютому".
Підвищення показника в грудні в порівнянні з тим же місяцем 2006 року склало 2,7% проти очікуваних експертами 3,4%. Таким чином, підйом показника став найменш значним з вересня 2006 року.
У листопаді приріст становив 4,2% щодо того ж місяця 2006 року, а не 4,4%, як повідомлялося раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас