Гавриша призначено першим заступником секретаря РНБО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гавриша призначено першим заступником секретаря РНБО

134
Степан Гавриш звільнений з посади радника президента та призначений першим заступником секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України.
Відповідні укази президент Віктор Ющенко підписав у п'ятницю.
Крім того, президент скасував указ від 3 травня 2007 року про призначення Гавриша суддею Конституційного суду.
Гавриш не приймав присягу судді КС, оскільки після першого указу президента від 2 квітня 2007 року парламент був неповноважним.
С.Гавриш - член Вищої ради юстиції з 25 вересня 2004 року. Народний депутат 3-го, 4-го скликань (лідер депутатської групи "Демократичні ініціативи"), був координатором парламентської більшості. Народився в 1952 році в Івано-Франківській області. Закінчив Харківський юридичний інститут (нині юракадемія). Заслужений юрист України.
Гавриш у свій час був повноважним представником кандидата в президенти України Віктора Януковича в Центральній виборчій комісії. Перед повторним голосуванням туру президентських виборів його змінив на цьому пості депутат Нестор Шуфрич (фракція СДПУ(о)).
У грудні 2004 року президент України Леонід Кучма призначив Гавриша суддею КС, однак уже в січні 2005 року іншим указом звільнив його. Гавриш відмовився прийняти присягу, за його словами, "виходячи з політичної ситуації перед голосуванням 26 грудня" на виборах президента України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас