Коаліція наполягає на скасуванні депутатської недоторканності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коаліція наполягає на скасуванні депутатської недоторканності

155
Фракції БЮТ і НУ-НС завершили збір підписів під законопроектом про внесення змін у Конституцію України, що стосується скасування депутатської недоторканності. Про це сказав виступаючи із трибуни Верховної Ради в п'ятницю, 18 січня, член фракції НУ-НС Руслан Князевич.
За його словами, у п'ятницю завершився збір підписів під ініціативою народних депутатів щодо внесення змін у Конституцію України, що стосується скасування депутатської недоторканності.
Як відзначив Руслан Князевич, під відповідним законопроектом поставили свої підписи депутати фракції БЮТ і НУ-НС. Зараз документ реєструється в секретаріаті Верховної Ради України.
Князевич підкреслив, що фракції наполягають на тому, щоб даний законопроект був розглянутий ще на 1-й сесії Верховної Ради, попередньо схвалений 226 голосами і спрямований для одержання відповідного висновку в Конституційний Суд.
Він нагадав, що це дасть можливість уже на наступній сесії парламенту розглянути це питання в цілому та внести відповідні зміни в Конституцію.
Депутат нагадав, що скасування депутатської недоторканності було однією з передвиборних обіцянок як БЮТ, так і НУ-НС і сьогодні реєстрація такого законопроекту є кроком до виконання цієї передвиборної обіцянки.
Крім того, Руслан Князевич висловив упевненість, що всі депутати в сесійній залі Верховної Ради будуть голосувати за зміни до закону "Про статус народного депутата", що скасовують депутатські пільги та недоторканність.
Як відомо, 1-а сесія завершується 25 січня, при цьому на 22-24 січня пленарні засідання не заплановано.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас