Українські фермери не зможуть працювати на світовому аграрному ринку? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фермери не зможуть працювати на світовому аграрному ринку?

Аграрний ринок
268
Україна готується приєднатися до СОТ. Останні перешкоди на цьому шляху зняла підписана з Євросоюзом угода, нагадує "Німецька хвиля".
Українські фермери не зможуть на рівні працювати на світовому аграрному ринку, оскільки їхня продукція не має відповідної сертифікації. Не вистачає їм й інформації про вимоги СОТ до сільгоспвиробництва, говорить президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Ярослав Кардаш.
Він відзначає, що в Україні немає законодавчо врегульованого ринку землі, а це може істотно підірвати конкурентноздатність української аграрної продукції.
"Відсутня яка-небудь реалістична інформація про те, що нас очікує. Немає контролю за станом ґрунтів, немає лабораторій практично. І що робити Україні, якщо наша продукція практично не сертифікована відповідно до норм СОТ", - говорить Кардаш.
Асоціація фермерів буде вимагати від уряду відповідних дотацій, оскільки, на думку її президента, без державної фінансової підтримки в Україні може постраждати тваринництво, молочна галузь.
За матеріалами:
Glavred.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас