ІСІ в грудні обганяли ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ІСІ в грудні обганяли ПФТС

Фондовий ринок
192
Позитивні зміни в розвитку ринку цінних паперів у грудні минулого року (зростання індексу ПФТС склало 5,91%) відповідним чином відбилися на динаміці відкритих ІСІ: приріст їхніх чистих активів за грудень склав 18% (70,4 млн. грн.).
Таким чином, на початок цього року сумарні активи фондів склали 461,89 млн. грн. без урахування фондів, що досягли нормативів у грудні.
За даними Української асоціації інвестиційного бізнесу, головним локомотивом зростання вартості чистих активів відкритих ІСІ в грудні знову став "Парекс український збалансований фонд" (більше 53 млн. грн.). Друге місце зайняв "Класичний" (6,3 млн. грн.). Вийшли на позитивний результат "Магістр-фонд збалансований", "СЕБ фонд грошовий ринок" і "СЕБ фонд збалансований".
Зростання "Парекс український збалансований фонд" привело до подальшого збільшення його частки ринку відкритих ІСІ, що станом на 1 січня перевищила 53% (майже 247 млн. грн.) Відповідно, фонд "Класичний" продовжував втрачати свою частину, залишившись під кінець року з 23,5% ринку, хоча приріст вартості чистих активів за рік склав більше 171%.
У грудні лінійку відкритих фондів поповнили "Дельта-Фонд збалансований" і "Дельта-Фонд грошового ринку" КУА "Дельта-Капітал". Таким чином, на кінець 2007 р. в Україні визнано такими, що відбулися, 13 відкритих ІСІ, з яких вісім досягли нормативів саме торік.
Активізація ринку напередодні нового року вплинула на збільшення середньої прибутковості, що зросла у вісім разів у порівнянні з листопадом і склала 2,92%. За результатами місяця, кращі результати прибутковості продемонстрував "Магістр-фонд збалансований" (5,95%, що перевищило зростання індексу ПФТС). Високий показник приросту вартості інвестсертифіката спостерігався також в "Преміум - фонду збалансованого" (5,09%) і фонду "Володимир Великий" (3,56%).
За співвідношенням ризику і прибутковості (коефіцієнт Шарпа) найкращий показник у грудні був в "Преміум - фонду збалансованого", що не тільки забезпечив найкращу прибутковість, але й одержав найкращий показник прибутковості на одиницю ризику.
У цілому за рік середня прибутковість відкритих фондів склала 73,88%, навіть найменш успішний приніс своїм інвесторам більше 50% річної прибутковості. Проте, за прогнозами аналітиків, в 2008 р. результати їхньої діяльності будуть більш скромними.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас