Стій! Паркувати буду! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стій! Паркувати буду!

814
Власники авто повинні купувати спеціальні талони. Але в продаж вони дотепер не надійшли. Незважаючи на це, водіїв уже почали штрафувати за несвоєчасну оплату.
Порушення нових правил паркування в Києві обходиться автовласникам в 100 гривень. Відповідно до правил, які набули чинності 1 січня, столичним водіям необхідно вносити передоплату за послуги паркування. Її вартість залежить від району розташування і коливається від трьох до семи гривень на годину. Якщо водій з якої-небудь причини не оплатив послуги відразу після заїзду на паркування, колеса його автомобіля блокуються.
Днями співробітниця видавництва "Економіка" припаркувала своє авто на платній стоянці на Контрактовій площі. У цей момент паркувальника на місці не виявилося, оплатити вартість послуги не було кому. Через кілька годин дівчина повернулася до автомобіля, колеса якого вже були "прикрашені" блокаторами.
Паркувальники, які стояли поруч із машиною, зажадали викласти 100 гривень та оплату часу паркування автомобіля (за вісім годин - 40 гривень). Замість квитанції на 140 гривень власниця автомобіля одержала документ про сплату двадцяти.
Королі паркувань
Аргументи про те, що паркувальника під час заїзду не було поблизу, не допоможуть. Аналогічні санкції застосовуються співробітниками паркувань, якщо стоянка автомобіля на паркувальному місці перевищила оплачений час більш ніж на 5 хвилин.
Крім таких нововведень, столична влада обіцяла впровадити в Києві нову безготівкову форму оплати за паркування транспортних засобів. Її планувалося здійснювати за допомогою спеціальних паркувальних талонів, що реалізовуються у кіосках "Союзпечати" і на станціях метро, або відправленням СМС-повідомлення на спеціально виділений номер. Передбачалося, що автомобілісти зможуть вибирати між паркувальними абонементними талонами - на годину, день, місяць і квартал.
Однак опитані "ДЕЛОМ" співробітники кіосків ні про які талони на паркування не чули. "У нас таких талонів не буває, а де продаються, я не знаю", - повідомив продавець кіоску на вулиці Володимирській.
Винні паркувальники, але штраф сплатіть
З усіма питаннями паркувальники з Контрактової площі направили журналіста до якогось Юрія, співробітника "Київтранспарксервісу" - комунальне підприємство, що займається наданням послуг паркування в столиці. Там пояснили, що паркувальники діють на підставі розпорядження Київської адміністрації.
Інформація про відсутність паркувальника на момент приїзду автомобіля на паркування (9.30) і абонементних паркувальних талонів у кіосках представника комунального підприємства не переконала. "Ви повинні були знайти паркувальника, а квитки будуть продаватися з 1 лютого", - повідомив Юрій. "Паркувальники винні, але ви купіть квартальний абонемент - і паркуйтесь, де хочете", - резюмував працівник "Київтранспарксервісу".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас