За перші два тижні 2008 року Україна втратила 33 мільйони доларів? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За перші два тижні 2008 року Україна втратила 33 мільйони доларів?

Фондовий ринок
1920
Аналітики фондового ринку вважають, що заяви про можливий перегляд плану санації ВАТ "Дніпроенерго" знижують ціну акцій останнього.
За даними ПФТС, акції підприємства впали більш ніж на 2%, що склало 33,09 мільйонів доларів.
"Спостережуване останнім часом падіння ціни акцій "Дніпроенерго" пов'язане із заявами прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про можливий перегляд проведення додаткової емісії акцій компанії. Зараз Вищий господарський суд розглядає законність додемісії в касаційному порядку.
Якщо додемісія буде підтверджена, то варто очікувати подальшого збільшення вартості акцій "Дніпроенерго": цільова ціна 2,689 гривень за папір (потенціал зростання 8-10%). У протилежному випадку капіталізація "Дніпроенерго" зменшиться на 400 мільйонів доларів, 200 мільйонів доларів з яких ДПЕК уже направив на погашення кредиторської заборгованості, а ще 200 мільйонів доларів зобов'язався вкласти в розвиток підприємства", - вважає аналітик ІФГ "Сократ" Ян Липчинський.
На сьогоднішній день акції "Дніпроенерго" уже впали більш ніж на 2%. Що говорить про негативні наслідки заяв про так звану "реприватизацію", як для енергетичної компанії, так і для всього фондового ринку.
"Останнім часом акції "Дніпроенерго" почали падати в ціні у зв'язку з судовими розглядами, що проходять зараз, а відповідно, невизначеністю майбутнього компанії, - говорить Аналітик ІК Alfa Capital Максим Нікуляк. - За моїми прогнозами, якщо додаткова емісія акцій "Дніпроенерго", що була затверджена на зборах акціонерів, залишиться в силі, то акції компанії будуть рости в ціні.
Зростання буде відбуватися за рахунок того, що ДПЕК уже підписав інвестиційний договір, що припускає вкладення 200 мільйонів доларів у розвиток "Дніпроенерго" протягом найближчих п'яти років. Крім того, ДПЕК здатний поставляти на "Дніпроенерго" більш дешеве і якісне вугілля.
Сьогоднішнє падіння вартості акцій "Дніпроенерго" відображає якийсь середній сценарій між позитивною присутністю ДПЕК і негативною для підприємства позицією глави уряду щодо скасування додемісії".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас