Дубина тв Міллер обговорили співробітництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубина тв Міллер обговорили співробітництво

Енергетика
136
Голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" і голова правління російського газового монополіста компанії "Газпром" Олексій Міллер обговорили співробітництво.
Про це Українським Новинам повідомив поінформований співробітник.
З його слів, представники української делегації не торкалися під час переговорів питання перегляду ставки транзиту російського газу територією України або зміни схеми його оплати.
Зустріч мала ознайомлювальний характер і проходила в 2 раунди.
У ході першої відбулися переговори Дрюка з Міллером у форматі "один на один", а потім до керівників компаній приєдналися член правління "Газпрому" Костянтин Чуйченко й виконуючий обов'язки заступника голови правління "Нафтогазу України" Ігор Діденко.
Як раніше повідомляло агентство, 9 січня Кабінет Міністрів доручив Міністерству палива й енергетики, Міністерству фінансів, Міністерству економіки й "Нафтогазу України" проаналізувати обґрунтованість розрахунків ставки транзиту російського газу територією України.
Кабмін також доручив проаналізувати доцільність часткової зміни структури ставки транзиту шляхом одержання від замовника послуг із транзиту ("Газпрому") необхідних обсягів технологічного газу для здійснення робіт із транспортування палива.
У грудні газета "Дзеркало Тижня" з посиланням на радника голови правління "Нафтогазу України" Юрія Вітренка повідомила, що українська сторона вважає обґрунтованою в 2008 році ставку транзиту в розмірі 9,32 долара за тис. куб. м.
З 2008 року ставка транзиту газу територі'. України збільшилася з 1,6 долара за тис. куб на 100 км відстані до 1,7 долара.
Мережа "Укртрансгазу" складається з 36 тис. км магістральних газопроводів, 71 компресорної станції й 12 підземних сховищ газу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас