Прокуратурою Криму в 2007 р. повернуто державі майже 45 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратурою Криму в 2007 р. повернуто державі майже 45 млн грн

Кримінал
100
За результатами нагляду за дотриманням законів у сфері захисту фінансово-економічних інтересів держави, в 2007 р. прокуратурою Криму повернуто державі майже 45 млн грн. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Криму.
Найбільші суми коштів відшкодовані заходами прокурорського реагування в сфері паливно-енергетичного комплексу (понад 20 млн грн) і оподаткування (більше 11 млн грн). Традиційно найбільше порушень виявлено на напрямку захисту державної і комунальної власності (77 кримінальних справ) і в бюджетній сфері (63 кримінальні справи).
Як відзначили в прес-службі, найбільш результативними в 2007 р. стали прокурорські перевірки з питань дотримання законів про бюджетну систему, енергозбереження і приватизацію державного та комунального майна.
За фактами нецільового використання бюджетних коштів цього року органами прокуратури Криму порушено 63 кримінальні справи. По них проходять посадові особи, "зусиллями" яких пішли "у тінь" гроші, виділені з держбюджету на сільськогосподарські потреби, будівельні роботи, придбання квартир, перевезення пільгових категорій громадян і т.п.
За результатами проведених в 2007 р. перевірок дотримання законодавства про електроенергетику органами прокуратури Криму порушено 18 кримінальних справ.
Крім того, 11,5 млн грн відшкодовано в 2007 р. під час прокурорських перевірок дотримання податкового законодавства в автономії. Порушено 31 кримінальну справу, причому 10 з них - під час перевірок дотримання законодавства при адмініструванні та відшкодуванні податку на додану вартість. У два рази більше виявлено злочинів, скоєних самими податківцями - в 2007 р. відносно посадових осіб органів податкової служби порушено 9 кримінальних справ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас