Ющенко має намір скоротити "Український прорив" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко має намір скоротити "Український прорив"

287
Президент Віктор Ющенко наполягає на вилученні із програми уряду "Український прорив: для людей, а не політиків" низки пунктів, що стосуються редакції Закону про Кабмін і внесення змін у Конституцію.
Про це на брифінгу повідомив керівник Служби забезпечення зв'язків Секретаріату Президента з Верховною Радою і Кабінетом Міністрів Ян Берназюк.
Він відзначив, що "Президент недавно вніс свою нову редакцію Закону про Кабмін, що парафована представниками демократичних сил, що ввійшли в коаліцію". Ющенко вважає, що такі домовленості не можуть підлягати ревізії. Крім того, на думку Президента, із проекту програми варто вилучити намір уряду запропонувати свою редакцію Закону про внесення змін у Конституцію, підкреслив Берназюк. Для цього існує Національна конституційна рада.
"З огляду на це, програма діяльності уряду не повинна містити які-небудь зобов'язання Кабміну щодо самостійної участі в процесі формування змін у Конституцію України", - заявив він.
Президент буде також наполягати на тому, щоб були прийняті в остаточному варіанті всі його ініціативи.
Разом з тим, Берназюк звернув увагу журналістів на те, що більшість конкретних пропозицій Президента України все-таки врахована в проекті програми "Український прорив". Він уточнив, що в проекті програми діяльності уряд прислухався до зауважень Президента і конкретизував свої зобов'язання щодо низки заходів.
Нагадаємо, основні претензії В.Ющенка до урядового плану дій, викладеного в програмі "Український прорив: для людей, а не політиків", стосувалися соціальних складових.
16 січня Кабінет Міністрів прийняв проект програми діяльності уряду "Український прорив: для людей, а не політиків".
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас