У Німеччині можуть ввести пільгові тарифи на електрику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині можуть ввести пільгові тарифи на електрику

Енергетика
131
Незважаючи на зростання доходів енергетичних концернів ціни на електрику в Німеччині ростуть з року в рік. Уряд зажадав введення спеціальних тарифів для незаможних.
17 січня міністр навколишнього середовища Німеччини Зігмар Габріель виступив із програмною промовою перед депутатами бундестагу. Глава екологічного відомства заявив, що уряд не збирається відмовлятися від заявленої в 2007 році мети домогтися зниження викиду СО2 в атмосферу на 40 відсотків. Одночасно міністр підкреслив необхідність стримування цін на електроенергію.
Зігмар Габріель розкритикував великі енергетичні концерни Німеччини за систематичне підвищення тарифів. Незважаючи на збільшення витрат на виробництво енергії, доходи в енергетичній галузі ростуть з року в рік, у першу чергу - за рахунок торгівлі правами на емісії, підкреслив міністр. Проте, у період з 2000 рік по 2007 рік витрати приватних споживачів на електрику зросли в середньому на 75 євро на рік.
У зв'язку з цим Зігмар Габріель зажадав від енергетичних компаній ввести для громадян з низькими доходами пільгові тарифи на електроенергію.
"У такій багатій державі, як Німеччина, "енергетична бідність" неприпустима", - цитує міністра агентство Reuters.
За даними уряду, щорічно через несплату рахунків газ та електрику тимчасово відключають 800 тисячам приватних господарств Німеччини. Декілька енергетичних фірм уже ввели для незаможних громадян "соціальні тарифи", однак такі постачальники енергії поки залишаються в меншості.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас