"Газпром нафта" помирилась з московською владою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром нафта" помирилась з московською владою

Енергетика
85
Компанія "Газпром нафта" та влада Москви підписали меморандум про співробітництво, що визначає принципи управління Московським нафтопереробним заводом (МНПЗ). Таким чином, урегульований багаторічний конфлікт між компанією і чиновниками. Про це повідомляється в офіційному прес-релізі "Газпром нафти".
Управління НПЗ буде здійснюватися на паритетних засадах "Газпром нафтою" і "Московською нафтогазовою компанією" (МНК), частина якої належить владі Москви через Sibir Energy. МНК володіє 38 відсотками НПЗ і 51 відсотком голосуючих цінних паперів заводу. "Газпром нафті" належить тільки 35,5 відсотка акцій. Ще частиною цінних паперів володіє "Татнафта".
"Газпром нафта" протягом останніх декількох років пропонує московській владі продати її частку в заводі. Крім того, компанія наполягає на тому, що виплата дивідендів по акціях МНПЗ була несправедливою.
Московський нафтопереробний завод забезпечує нафтопродуктами московський регіон. За дев'ять місяців 2007 року обсяг переробки нафти збільшився на 701 тисячу тонн до 7,7 мільйона тонн. Випуск бензину збільшився до двох мільйонів тонн.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас