Євросоюз створює зону вільної торгівлі з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз створює зону вільної торгівлі з Україною

Казна та Політика
435
Усунувши всі перешкоди на шляху до Світової організації торгівлі, Україна і Євросоюз починають переговори із приводу комплексної угоди про створення зони вільної торгівлі з Україною.
"ЄС завжди твердо підтримував Україну в її прагненні стати членом СОТ. Сьогоднішня угода відкриває Україні шлях до повного приєднання до світової торговельної системи. Це перший крок до більшої інтеграції України у світову і європейську економіку", - заявив Комісар ЄС із питань торгівлі Пітер Мендельсон.
Як повідомляє представництво Єврокомісії в Україні, ще в 2006 році нашій країні було запропоновано укласти нову розширену угоду, що буде включати проведення переговорів про створення зони вільної торгівлі для посилення інтеграції двох економік. Членство у Світовій організації торгівлі є обов'язковою умовою для початку таких переговорів.
Нагадаємо, учора Європейський Союз та Україна вирішили останні питання, що затримують вступ нашої країни до СОТ. Після ратифікації угод про вступ Україна стане 152-м членом організації. ЄС завершив двосторонні переговори з Україною щодо вступу до СОТ в 2003 році. Після цього він продовжив працювати з Україною в рамках багатосторонньої робочої групи, що розглядає всі заявки на вступ до СОТ, з декількох питань, включаючи гарантії погодженого зниження ставок вивізного мита на деякі види сировини.
ЄС є найбільшим торговельним партнером України і найбільшим ринком збуту її продукції. В 2006 році 25% українського експорту на загальну суму 8,7 млрд. євро було реалізовано в ЄС, а 42% українського імпорту на суму 17,8 млрд. євро мали європейське походження.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас