ФРС США: Американська економіка перебуває в скрутному становищі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США: Американська економіка перебуває в скрутному становищі

Казна та Політика
455
Глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке знову визнав, що американська економіка перебуває в скрутному становищі, і проблеми на кредитних ринках як і раніше дають про себе знати.
"Економіка США перебуває в складній ситуації, і ми як і раніше маємо перед собою заплутаний вузол проблем на кредитних ринках", - цитують американські ЗМІ главу ФРС, передає Reuters.
10 січня Бернанке виступив із заявою, з якої випливало, що ФРС США готова продовжити зниження базової дисконтної ставки для боротьби з наслідками кризи ліквідності. Найближче засідання комітету щодо відкритих ринків ФРС відбудеться 29-30 січня ц.р., і деякі експерти очікують, що комітет ухвалить рішення щодо зниження дисконтної ставки відразу на 0,5 процентного пункту - до 3,75%.
Інші прогнозують, що ставка буде знижена лише на 0,25 процентного пункту, оскільки при більш значному зниженні і поточних високих цінах на енергоресурси можливе збільшення інфляції.
Нагадаємо, з початку осені 2007 р. ФРС США на тлі побоювань рецесії американської економіки тричі ухвалювала рішення щодо зниження ключової ставки. У підсумку ставка була знижена на 1 процентний пункт - з 5,25% до поточних 4,25%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас