Тисячі водіїв позбавлено прав під час спецоперації ДАІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тисячі водіїв позбавлено прав під час спецоперації ДАІ

1981
За шість діб проведеної Державною автоінспекцією спецоперації з оперативно- профілактичного відпрацювання автодоріг України за складеними протоколами судами позбавлені прав керування транспортними засобами 4 тисячі 305 водіїв.
Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Савченко, у МВС діє розпорядження про проведення широкомасштабних заходів на дорогах України.
"Розпорядження існує. Воно, мабуть, не зовсім офіційне, щоб залучити більше працівників підрозділів міліції, щоб створити таку ситуацію, щоб порушувати правила дорожнього руху було неефективно", - сказав Савченко.
При цьому він відмітив, що з майже 170 тисяч зафіксованих порушень була складена і передана на розгляд судів 31 тисяча протоколів за порушення, які безпосередньо є причиною ДТП.
Крім того, заступник міністра розповів, що за зазначений період роботи було виявлено 7 тисяч 633 факти керування транспортними засобами в нетверезому стані. Причому 79 фактів керування в нетверезому стані - водії, що забезпечують пасажирські перевезення.
Крім цього, за шість днів працівниками ДАІ було виявлено 22 тисяч 199 фактів створення аварійної ситуації на вулицях та автодорогах.
Що стосується судів, то ними було винесено 8 тисяч 877 постанов про накладення штрафу на водіїв-порушників. Ще майже 11 тисяч справ залишаються в судах на розгляді.
Нагадаємо, що Україна зараз втрачає у ДТП у кілька разів більше людей, ніж західноєвропейські країни. Війна на дорогах кожні дві години забирає чиєсь життя.
Щоб відчути масштаб проблеми, досить згадати, що за два роки на українських дорогах гине стільки ж людей, скільки загинуло радянських солдатів в Афганістані за десять років кампанії.
Дорожньо-транспортні випадки в 2007 році забрали більше семи тисяч життів. Це на чверть більше, ніж торік, і майже у два рази перевищує число загиблих американців за п'ять років бойових дій в Іраку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас