Україна підвищує ціну на транзит російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підвищує ціну на транзит російського газу

Енергетика
517
Україна має намір у кілька разів підвищити вартість транзиту російського газу, повідомив один з інсайдерів українського газового комплексу.
"Глава НАК Нафтогаз України Олег Дупак , візит якого запланований на найближчий час до Москви, має намір заявити про підвищення ставки транзиту газу через територію України до 9,32 долара за тисячу кубічних метрів на 100 кілометрів", - повідомив джерело агентства РІА Новини.
Зараз ставка транзиту газу через територію України становить 1,7 долара за тисячу кубометрів на 100 кілометрів. Торік ставка становила 1,6 долара.
Раніше прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила Мінпаливенерго, Мінфіну та Нафтогазу України проаналізувати обґрунтованість розрахунків ставки транзиту російського газу через територію України.
Нагадаємо, що вчора, 16 січня, компанія RosUkrEnergo заявила про наявність простроченої заборгованості УкрГаз-Енерго за поставлений газ у розмірі 830 млн доларів, однак підтвердила свою готовність поставляти в Україну російський газ у першому кварталі 2008 року.
Вхідний до складу правління Газпрому Костянтин Чуйченко повідомив, що в першому кварталі поточного року ціна закупівлі російського газу, розрахована за формулою, становить 314,7 долара за тисячу кубометрів. На 16 січня 2008 року обсяг російського газу, поставленого компанією RosUkrEnergo споживачам України, склав близько 740 мільйонів кубометрів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас