Грінспен: Економіка США вже, можливо, вступила в фазу рецесії або скоро вступить — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен: Економіка США вже, можливо, вступила в фазу рецесії або скоро вступить

Казна та Політика
1653
Економіка США вже, можливо, вступила у фазу рецесії або незабаром вступить, заявив колишній глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Алан Грінспен в інтерв'ю The Wall Street Journal.
"Всі симптоми чітко видно, - сказав він. - Рецесія не настає поступово. Про неї зазвичай говорить різке падіння на ринках, і саме в цьому ключі можна тлумачити дані, що надійшли за останні тижні".
Грінспен послався на зниження індексу ISM до 47,7 пункту в грудні, після того як протягом декількох місяців той перебував вище позначки 50 пунктів, що розділяє зростання і скорочення виробничої активності. Саме це можна було б спостерігати, якби почалася рецесія, відзначив колишній глава ФРС.
Іншою ознакою, на його думку, є стрибок безробіття до 5% у грудні з 4,7% у листопаді.
Грінспен уперше висловився про можливість рецесії в лютому минулого року. Тоді він оцінив її ймовірність в 33%. У середині грудня він заявив про збільшення шансів до 50%.
В інтерв'ю Грінспен висловив думку, що зараз її ймовірність усе ще близька до 50%, відзначивши, що вона, радше вища від цієї позначки, ніж нижча.
Грінспен бачить проблиск надії на житловому ринку. На його думку, продажі нових будинків, можливо, досягли дна, тому що число покупок, фінансованих кредитами subprime або Alt-A (проміжного класу між subprime і стандартним), упало до нуля.
Однак великі запаси означають, що будівництво житла і ціни ще будуть скорочуватися, відзначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас