Податки за кіпрську нерухомість досягають 10% від її вартості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податки за кіпрську нерухомість досягають 10% від її вартості

Нерухомість
301
На відміну від України, на Кіпрі податки державі платять не тільки продавці, але й покупці.
При оформленні угоди з нерухомістю на Кіпрі є кілька видів додаткових видатків.
По-перше, звичайно, плата агентству нерухомості, що складе близько 3% вартості придбання. Якщо нерухомість купується в будівельній компанії (або її представництва в Україні), то плата за пошук, як правило, не стягується.
По-друге, угоду обов'язково повинен супроводжувати незалежний кіпрський юрист, що допомагає в оформленні, подає заявку до держорганів і платить податки, а також перевіряє чистоту угоди. Його послуги обійдуться в 1% від вартості угоди.
Досить високими будуть і податки. Перший, так званий гербовий збір, - це разовий податок, яки сплачується у земельний комітет. Він становить 0,15% від суми до 100 тисяч кіпрських фунтів (близько 170 тисяч євро) і 0,2% від суми понад 100 тисяч. Однак в останньому випадку за перші 100 тисяч платиться 0,15%, а інша сума обкладається податком 0,2%.
Так само залежно від суми буде відрізнятися і другий, найбільший податок, - титульний збір (податок на перереєстрацію прав власності). На суму 50 тисяч кіпрських фунтів - 3%, на наступних 50 тисяч - 5%, і на суму, що перевищує 100 тисяч, - 8%. Тобто за апартаменти вартістю, наприклад, 150 тисяч кіпрських фунтів (255 тисяч євро) прийдеться заплатити: 50 000х3% + 50х5% + 50 000х8% = 8 тисяч кіпрських фунтів, або 13 600 євро.
Середня річна ставка з іпотечного кредиту в кіпрських банках становить близько 4-5% річних. Довідка про доходи необхідна тільки за три місяці, а також потрібна виписка з рахунку за останні три місяці і рекомендаційний лист від банку, клієнтом якого є покупець (з банку будь-якої країни).
Умови багатьох банків припускають, що якщо людина купує житло на первинному ринку, він може до закінчення будівництва платити тільки відсотки з кредиту, а тіло починати погашати після здачі об'єкта в експлуатацію.
Є й ще один платіж, так звана банківська гарантія. Вона припускає, що до одержання титульного паперу (повної оплати титульного внеску) людина платить 1,8% від суми кредиту щорічно.
При цьому законодавство країни допускає, що покупець може заплатити цей найвищий податок протягом п'яти років, купуючи житло на вторинному ринку, і 3-4 років після закінчення будівництва, якщо покупця цікавить новобуд.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас