ПФТС набирає оберти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС набирає оберти

Фондовий ринок
247
Перший торговельний тиждень нового року мав досить передбачуваний характер.
Перші два дні учасники торгів обережно вливалися в робочий ритм, ринок рухався вниз під тиском негативної динаміки на міжнародних торговельних майданчиках (-1,8%), але, починаючи із четверга, напрямок руху ринку змінився на позитивний.
"Причиною став виступ Бена Бернанке, глави Федеральної резервної системи США, що відзначив, що ФРС готова до агресивних дій, - стверджує фінансовий аналітик ФК "Донфінсервіс" Марина Давидова.- Однак, схоже, що ефект не матиме тривалого впливу на американський ринок, що падає". За результатами п'ятничних торгів індекс зафіксувався на позначці 1174,48.
"Серед лідерів зростання за ціною - акції Алчевського меткомбінату (13,9%) і Єнакіївського металургійного заводу (9%), інтерес до яких з боку інвесторів минулого тижня був дуже високим, - відзначає фінансовий аналітик компанії Parex Asset Management Ukraine Олексій Дударенко. - Крім цього відзначимо зростання паперів Крюківського вагонобудівного заводу (3,8%), Укрсоцбанку (2,72%) і Маріупольського заводу важкого машинобудування (2,52%), попит на які був найбільшим".
У лідерах падіння виявилися акції "Луганськтепловоза" (7,48%), "Укравто" (2,19%) та Авдєєвського коксохімічного заводу (1,91%). "Папери "Луганськтепловоза", мабуть, подешевіли на новинах про скасування приватизації, через що виникає відносна невизначеність відносно заводу, - вважає Олексій Дударенко. - Падіння ж акцій Авдєєвського коксохіму - разове, ми очікуємо їхнього зростання в найближчому майбутньому внаслідок значного потенціалу зростання цих паперів".
На цьому тижні аналітики прогнозують збереження попиту на акції Маріупольського заводу важкого машинобудування, Центренерго та Єнакіївського метзаводу.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас