Число жертв на шахті Arcelor Mittal в Казахстані досягло 30 людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число жертв на шахті Arcelor Mittal в Казахстані досягло 30 людей

Енергетика
213
Число загиблих у результаті вибуху на вугільній шахті Абайська в центральному Казахстані збільшилося до 30 чоловік, при цьому МНС країни ухвалило рішення щодо припинення пошуково-рятувальних робіт, визнавши загиблими гірників, доля яких дотепер залишалася невідомою.
"Наявність високих температур і концентрації окису вуглецю у виробітках, де перебувають 23 потерпілих шахтаря, повністю виключила можливість їх виживання", - говориться в повідомленні МНС Казахстану, опублікованому в неділю.
Спочатку повідомлялося про те, що в результаті вибуху, що відбувся в п'ятницю, загинули сім чоловік, і рятувальники вели пошуки під землею решти 23 гірників.
МНС повідомило, що через небезпеку погіршення газової обстановки і загрозу повторення вибухів пошуки тих, що вижили, були припинені, і зараз проводиться заповнення окремих ділянок шахти водою для запобігання поширенню вогню.
Шахта належить найбільшій у світі сталеливарній компанії Arcelor Mittal.
В 2006 році вибух на шахті імені Леніна, розташованій в тім же регіоні і приналежній Arcelor Mittal, забрав життя 43 чоловік. У результаті вибухів в 2002 і 2004 роках загинули більше 30 шахтарів.
Причина вибуху на Абайській шахті поки не встановлена, хоча найбільш часто подібні аварії відбуваються через велике скупчення метану.
Аварії на вугільних шахтах нерідко відбуваються в країнах колишнього СРСР, де техніка безпеки найчастіше дотримується менш строго, ніж на Заході.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас