Тимошенко: Виплата заощаджень Ощадбанку не викличе інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Виплата заощаджень Ощадбанку не викличе інфляції

Валюта
681
Ніяких "інфляційних наслідків" від виплати заощаджень Ощадбанку колишнього СРСР не буде, тому що ці кошти з'явилися за рахунок боротьби з корупцією.
Про це заявила в інтерв'ю телеканалу "Інтер" прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.
За її словами, за 10 днів роботи новому уряду вдалося закрити істотну частину тіньових фінансових оборотів у країні, таким чином були істотно збільшені доходи бюджету за рахунок боротьби з корупцією, ухилянням від сплати податків і прямими крадіжками з бюджету.
За рахунок цього з’явились додаткові гроші. "Ці гроші ми розподілили так, щоб жодна людина не була обділена. Якщо людина має внесок до 1 тис. грн., він йому повертається повністю. Якщо людина має 1 тис. грн. або більше, повертається 1 тис. грн., як перший крок, а потім ми будемо повертати ті внески поступово протягом двох років", - сказала глава уряду.
Вона підкреслила, що всі виплати знецінених заощаджень предметно розраховані Міністерством економіки, Міністерством фінансів, пройшли всі необхідні експертизи, і "я сьогодні можу сказати, що ніяких інфляційних наслідків від цієї сплати в Україні не буде", - сказала прем'єр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас