Президент Інтерполу подав у відставку через корупційний скандал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Інтерполу подав у відставку через корупційний скандал

Кримінал
122
Президент Інтерполу та глава поліції ПАР Джекі Селебі, обвинувачуваний у зв'язках з організованою злочинністю та у корупції, вчора, 13 січня, подав у відставку, повідомляє керівництво структури.
У своїй заяві про відставку Селебі, який перебував на посаді глави Інтерполу з 2004 року, відзначає, що рішення про відставку прийняв в інтересах організації.
Восени 2007 року влада ПАР видала ордер на арешт Селебі, обвинувативши його у зв'язках з організованою злочинністю та корупції.
"Обвинувачення на адресу Селебі стосуються його діяльності на посаді директора поліції Південно-Африканський республіки і ніяк не пов'язані з роботою як президент Інтерполу та роботою організації", - говориться в повідомленні.
Спецслужба ПАР Scorpions зацікавилася діяльністю глави південноафриканської поліції після того, як його діловий партнер Гленн Агліотті виявився замішаний у справі про вбивство впливового бізнесмена Брета Кеббла.
Під час розслідування з'ясувалося, що Селебі часто грав у гольф з Агліотті, що, за деяким даними, пов'язаний з наркоторгівлею. ЗМІ інформують, що в 2002 році йому були пред'явлені обвинувачення в справі про вилучення великої партії наркотиків.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас