Турчинов: Уряд заради уникнення інфляції розглядає можливість виплат по знецінених внесках Ощадбанку в доларах та євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов: Уряд заради уникнення інфляції розглядає можливість виплат по знецінених внесках Ощадбанку в доларах та євро

Валюта
280
Кабінет міністрів України розглядає можливість виплат надалі компенсацій заощаджень українських громадян в Ощадбанку колишнього СРСР у доларах та євро з метою уникнення інфляції, заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов.
"Щоб включити антиінфляційний механізм, ми відпрацьовуємо і таку схему", - сказав він на брифінгу в п'ятницю, назвавши це "ноу-хау" уряду Тимошенко.
Турчинов нагадав, що в державному бюджеті на 2008 рік передбачено 20 млрд грн для компенсації громадянам втрачених заощаджень, підкресливши, що значну частину цих коштів складуть доходи від приватизації.
Турчинов відзначив, що під час приватизації можливий приплив у країну великої кількості валюти від іноземних інвесторів, що Національний банк України не зможе забезпечити гривнею.
"Тому ми не виключаємо повернення коштів у валюті: у доларах або в євро", - сказав Турчинов.
Турчинов відзначив, що курс 1 радянський руб.:1,05 грн, за яким держава повертає вкладникам заощадження, є "найкращим".
Він відзначив, що в інших державах цей курс менший, зокрема в Росії в перерахунку на гривню становить 0,21 за один радянський рубль, у Казахстані - три сотих, а в Білорусії - лише одна сота.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас