Томенко пообіцяв, що на 1 тисячі уряд не залишиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко пообіцяв, що на 1 тисячі уряд не залишиться

Валюта
232
Виплата компенсацій вкладникам Ощадбанку не приведе до стрибка інфляції.
Про це сьогодні на прес-конференції в Тернополі заявив заступник голови фракції Блоку Юлії Тимошенко Микола Томенко.
Він, зокрема, висловив упевненість, що професійності Міністра фінансів Віктора Пинзеника і голови Нацбанку Володимира Стельмаха досить для цього.
"Все залежить не від кількості соціальних проектів, а від діяльності уряду і синхронізації його роботи з Нацбанком. От уряд Януковича нічого не повертав, а інфляція становить 16,6%", - сказав Томенко.
Він також запевнив, що уряд буде робити все для того, щоб соціальні проекти не були "з'їдені" інфляційними процесами. "Ми розуміємо, що нікому не потрібна така підтримка людей, коли інфляція буде, скажемо, 17%", - цитує депутата УНІАН.
Крім того, Томенко заявив, що коефіцієнт повернення заощаджень, що зараз становить 1,05, буде переглянутий. "Зараз ми виходили з можливостей держави. Говорять, що повертаємо мало. Але нам потрібно було знайти баланс, щоб і економіку підтримати, і віддати борги. Це лише перший крок, ніхто не закриває тему", - сказав Томенко.
Він відзначив, що більш логічно було б дочекатися, поки Ощадбанк створив би реєстр, на що пішло б один-два роки, а вже потім почати видавати гроші. "Ми ж пішли більше людяним шляхом. І потрібно мати толерантність перш, ніж зараз нас критикувати або говорити, що сума компенсацій мала. Ніхто ж не обурювався, коли видавали тільки по 50 грн., а ми видаємо по 1 тис. грн. І це тільки початок. Ще будемо редагувати цю програму в частині сум і механізмів компенсацій", - сказав Томенко.
Він також додав, що незалежно від того, коли буде переглянутий коефіцієнт повернення заощаджень, на першому етапі всі вкладники Ощадбанку одержать по 1 тис. грн.
"Зараз повинні стартувати таким способом, щоб вистачило грошей у бюджеті", - пояснив він.
Нагадаємо, з 8 січня Ощадбанк почав формування реєстру вкладників Ощадбанку СРСР, а із сьогоднішнього дня повинен почати перші виплати компенсацій.
Учора Ощадбанк одержав перший цього року транш бюджетних коштів у розмірі 198,2 млн. дол. для проведення компенсаційних виплат вкладникам Ощадбанку СРСР.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас