Євро виріс до фунта до нового рекорду, дещо знизився до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро виріс до фунта до нового рекорду, дещо знизився до долара

Валюта
292
Євро виріс до фунта стерлінгів у п'ятницю до нового рекорду на негативній статистиці з Великобританії, дещо знизився до долара після різкого злету в четвер, повідомило агентство Bloomberg.
У ході торгів у п'ятницю фунт упав до нової мінімальної позначки в 75,87 пенсу за євро і до 16:40 торгувався на рівні 75,51 пенсу. До цього часу британська валюта подешевіла до долара до $1,9581 з $1,9615 на закриття торгів 10 січня.
Падіння фунта викликане несподіваним скороченням промислового виробництва у Великобританії. У листопаді цей показник знизився на 0,1% у порівнянні з попереднім місяцем, тоді як економісти прогнозували зростання на 0,1%. Збільшення промислового виробництва в листопаді в порівнянні з аналогічним місяцем 2006 року склало 0,4%, що також виявилося гірше прогнозу на рівні 0,5%.
"Фунт перебуває під тиском, тому що інвестори побоюються, що Банк Англії відстає від подій, - говорить Міхаель Клавіттер з Dresdner Kleinwort. - Вчора він зберіг ставку на поточному рівні, і ринок очікує, що в майбутньому ЦБ змушений буде знижувати її більш істотно"
Курс євро до долара до 16:40 знизився до $1,4786 з $1,4804 у четвер. 10 січня євро підскочив до долара з позначки в $1,4659 після того, як глава Федеральної резервної системи США Бен Бернанке заявив про можливе скорочення процентних ставок у США, у той час як Європейський центральний банк зберіг ставку на поточному рівні,
Бернанке заявив у четвер, що, можливо, виникне необхідність у новому скороченні базової процентної ставки з позначки 4,25%.
"Ми готові прийняти додаткові істотні заходи якщо буде потреба підтримати економічне зростання і створити адекватний захист від ризиків його уповільнення, - сказав глава ФРС. - Остання статистика говорить про те, що перспективи на 2008 рік погіршилися і ризики зниження росту стали більш виразними".
Торгівля ф'ючерсами на базову ставку ФРС показує, що трейдери оцінюють імовірність її скорочення в січні на 0,5 процентного пункту в 88% проти 68% перед виступом Бернанке.
У п'ятницю долар може відновити зниження до євро на очікуваннях статистики, що, як передбачається, покаже збільшення дефіциту зовнішньоторговельного балансу в листопаді до п’ятимісячного максимуму в $59,5 млрд.
"Перспективи долара погіршуються, - вважає головний аналітик JPMorgan у Токіо Тору Сасакі. - На тлі "ведмежих" настроїв погані дані щодо зовнішньоторговельного балансу можуть стати ще одним каталізатором продажу долара".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас