Bank of America купить найбільшого іпотечного позикодавця США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America купить найбільшого іпотечного позикодавця США

Фондовий ринок
171
Bank of America вкладатиме в іпотеку. Bank of America веде переговори про купівлю найбільшої в США компанії-іпотечного позикодавця Countrywide Financial Corp.
З моменту початку іпотечної кризи в США в травні 2007 року, через невиплати по кредитах, ринкова вартість компанії Countrywide Financial різко впала: у цей час вона оцінюється в 4,8 мільярди доларів, у той час як у лютому 2007 року, незадовго до кризи, її ціна становила 26 мільярдів доларів.
Улітку минулого року компанія переглянула політику надання кредитів, припинивши надання кредитів для позичальників з небездоганною кредитною історією та іншими ризикованими кредитами.
Це відбулося після того, як Countrywide була змушена закрити кредитну лінію обсягом 11,5 мільярда доларів, оскільки ніхто з інвесторів не виявив наміру її придбати і стати субкредитором.
У третьому кварталі 2007 року компанія знову зазнала збитків, розмір яких склав 1,2 мільярди доларів. Це привело до скорочення 11 тисяч робочих місць. У цей час Countrywide скоротила обсяги надаваних кредитів, щоб знизити ризик їхнього неповернення.
Керівництво компанії оголосило, що в грудні минулого року число випадків позбавлення права викупу заставної і затримки платежів зросло до рекордного показника.
На думку експертів, покупка Countrywide таким великим підприємством, як Bank of America, може врятувати компанію.
Раніше Bank of America уже надав Countrywide фінансову допомогу, купивши пакет привілейованих акцій компанії на суму 2 мільярди доларів c річною прибутковістю 7,25%.
Після чуток, що з'явилися, про угоду, цінність акцій Countrywide на Нью-Йоркській біржі зросла на 51,4%.
У той же час, ціна на акції Bank of America виросла до 39,30 долара, піднявшись на 56 центів.
Раніше Федеральна резервна система США, європейський Центробанк, центральні банки Великобританії, Канади і Швейцарії заявили, що будуть спільно боротися із кредитною кризою.
Алан Грінспен у грудні 2007 року заявив, що в економіці США виявилися перші ознаки стагфляції: економічне зростання сповільнилося, а ціни на продукти харчування та енергоносії продовжують рости.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас