Тимошенко доручила усунути ажіотаж з реєстрацією вкладників Ощадбанку СРСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко доручила усунути ажіотаж з реєстрацією вкладників Ощадбанку СРСР

Валюта
295
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила голові правління ВАТ "Державний Ощадний банк України" Анатолію Гулею вжити додаткових організаційних заходів з метою нормалізації ситуації в місцевих філіях "Держощадбанку", пов'язаної з реєстрацією вкладників Ощадбанку колишнього СРСР.
Це доручення вона дала під час сьогоднішньої зустрічі з Гулеєм, повідомляє прес-служба Кабміну.
Глава уряду наполягає на тому, що керівництво Ощадбанку повинне побудувати роботу з виплати компенсацій таким чином, щоб вона не викликала дорікань із боку громадян.
Крім того, вона ще раз попросила донести до відома всіх вкладників інформацію про те, що перереєстрація не обмежена в часі, що зареєструватися та одержати першу тисячу гривень на одну особу можна буде в будь-який час протягом року, не створюючи ажіотажу і черг у відділеннях Ощадбанку.
Під час розмови вона висловила стурбованість численними скаргами, що надходять із регіонів країни щодо черг у місцевих філіях Ощадбанку і незадовільної роботи "гарячих телефонних ліній", які були відкриті установами Ощадбанку на місцях.
За інформацією Тимошенко, громадяни скаржаться на відсутність достатньої інформації в консультантів регіональних філій Ощадбанку щодо порядку реєстрації вкладників і механізмів повернення заощаджень.
Як повідомлялося, сьогодні "Ощадбанк" повинен почати виплачувати вкладникам Ощадбанку СРСР по 1 тис. гривень. Всі вкладники, які 8 січня пройшли ідентифікацію із внесенням даних про них до Реєстру вкладників заощаджень громадян, звернувшись в установи Ощадбанку, зможуть оформити поточний або депозитний рахунок та одержати відповідні компенсаційні суми. Банк повідомляє, що вже перерахував отримані кошти на рахунки балансових відділень регіональних управлінь.
Нагадаємо, раніше міністр фінансів Віктор Пинзеник заявляв, що решту грошей вкладники зможуть покласти на депозитний рахунок. Він уточнив тоді, що по гривневому внеску Ощадбанк буде пропонувати 13,5% річних, по валютному - 9,5% річних.
Тимошенко пообіцяла цього року повернути близько 20 млрд гривень втрачених внесків. При цьому, прямими виплатами - 6 млрд, інші - за рахунок боргів. Новий реєстр повинен прискорити повернення знецінених грошових заощаджень. Формування списку в часі поки що не обмежено.
У той же час, лідери організацій обдурених вкладників радять не поспішати забирати гроші, передає "Німецька хвиля". Вони радять реєструватися, але не брати гроші - відразу.
За їхніми словами, індексація внесків може бути переглянута, а сума внесків збільшена. Законопроект щодо цього вже нібито готовий і не був розглянутий Верховною Радою торік тільки через парламентську кризу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас