Тимошенко продасть держвласність за валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко продасть держвласність за валюту

Валюта
315
Кабінет міністрів готує зміни до закону Про приватизацію державного майна України, які дозволяють іноземним інвесторам платити за приватизоване майно у валюті.
Валюта необхідна уряду для фінансування компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР.
Голова правління Ощадбанка Анатолій Ґулей повідомив Економічним вістям, що запропонував уряду виплачувати вкладникам Ощадбанку СРСР еквівалент їх внесків у доларах США.
"Я запропонував видавати вкладникам Ощадбанку СРСР не 1 тис. гривень, а 200 дол. Це допоможе стримати інфляцію", - вважає банкір. За його словами, уряд розраховує, що тільки 30% вкладників, що одержали компенсацію, негайно заберуть свої гроші з банку.
"Ми будемо пропонувати людям відкривати валютні депозити в Ощадбанку, з яких будемо платити ринкові ставки", - говорить Ґулей.
Валюту для виплати компенсацій Кабмін має намір одержати від приватизації державної власності.
"Думаю, це не проблема - дозволити інвесторам платити за об'єкти у валюті", - впевнений Ґулей. У бюджеті передбачені валютні надходження від приватизації і тепер залишилося провести відповідні виправлення до закону про приватизацію через парламент.
Як повідомлялося, в 2007 році Фонд державного майна перелічив у державний бюджет 2 434,684 млн гривень, отриманих від продажу державного майна.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас